SAMO SATO. PÉT-NAT
SAMO SATO. je prírodne šumivé víno, ktoré vzniklo fermentáciou vo flaši pod svojím vlastným tlakom. Žiadne pridané bublinky, čistá príroda. Moje ikonické víno je vytvorené z najkvalitnejšieho hrozna dopestovaného vo vlastných vinohradoch* v svätojurskom chotári. SAMO SATO. vyrábam z aromatických odrôd s cieľom dosiahnuť harmóniu vône a sviežosť chute. Hrozno je ručne pozbierané, šetrne vylisované a následne zakvasené špeciálnym kmeňom kvasiniek. V poslednej fáze fermentácie je víno naplnené do sektových fliaš a uzatvorené korunkovým uzáverom, následne víno prekvasí do “sucha”, tz. kvasinky skonzumujú celý obsah hroznového cukru, vylúčia alkohol a oxid uhličitý. TO Víno SA nasýti SAMO. Pre dosiahnutie čistoty a čírosti vína je nevyhnutná ešte jedna fáza. Každá fľaša SAMO SATO. je ručne uložená hrdlom dole do špeciálnych stojanov, kde odumreté kvasinky pomocou gravitácie SAMOvoľne sedimentujú až k hrdlu (nie Vášmu, ale hrdlu fľaše). Následné odstrelenie kvasiniek z fľaše a znovu uzavretie korunkovým uzáverom je posledným krokom na ceste do Vášho pohára.
No dobre, ešte musím každú fľašu umyť, naetiketovať a pripraviť na cestu k Vám.
*vinohrady sú súčasťou integrovanej produkcie